Legg opp til noen gode pauser i julen!

22.12.2023

Julen er her (!) - både til glede, men også til manges ikke fullt så store glede. Mange opplever å bli ekstra emosjonelle, både på godt og på vondt. Jeg har fortstått at julen ofte forsterker livssituasjonen man står i. Har man det bra, så kan julen være veldig hyggelig, men hvis man står i en vanskelig situasjon i livet, kan julen være ganske så krevende og vond.

Men, uansett hvor du står i livet, så er mitt råd i julen: 

- Ta en pause, enten du har helt fri i julen, eller jobber. En pause fra alle bekymringer, mas og kjas - bare stopp opp litt og pust og senke skuldrene! Ta en timeout, uten skjerm. 

Og pass på å få litt frisk luft og nok søvn. For lite søvn kan øke risikoen for mange fysiske og mentale plager. Og om du lurte, så trenger de fleste voksne 7-8 timer søvn hver natt, og barn og tenåringer bør gjerne ha mellom 9-11 timer hver natt. 

Så hva er en god jul for meg da?

En god jul for meg er å finne roen og slippe å forholde meg så mye til tid. Slappe av, være litt lat, gå turer ute i naturen (eller gå på ski), spise god mat, masse stearinlys, sove når jeg er trøtt, lese bok, reflektere over året som snart er over - hva vil jeg ta med meg videre inn i det nye året, og hva vil jeg legge igjen i det gamle? 

Og ikke minst må jeg være litt barnslig - ha det gøy, le masse, for det blir ikke gøyere enn man gjør det til selv. Rampete er greit, så lenge man er grei :) Tjolahopp!

Riktig GOD JUL - vi ses på nyåret!

Har du behov for litt akupunktur, ta kontakt så finner jeg en time til deg over jul. Uken rett etter nyttår er jeg tilbake for fullt med forhåpentligvis full-ladede batterier og masse god energi jeg kanskje kan smitte deg med! 

Da vil jeg med dette ønske deg en fredelig jul med gode pustepauser og noe som gjør deg glad. Hva som som gjør deg glad, det er det bare du som vet :) 

Klem fra #EnGladAkupunktør


De siste innleggene i Jeanette sin blogg

Velkommen til #EnGladAkupunktør

Kosmetisk akupunktur ble blant annet utviklet på bakgrunn av at flere akupunktører oppdaget at pasienter som ble behandlet for andre plager opplevde en positiv effekt på utseende. Når kroppens balanse ble gjenopprettet viste det seg også at pasientenes utseende så friskere og sunnere ut.

Julen er her (!) - både til glede, men også til manges ikke fullt så store glede. Mange opplever å bli ekstra emosjonelle, både på godt og på vondt. Jeg har fortstått at julen ofte forsterker livssituasjonen man står i. Har man det bra, så kan julen være veldig hyggelig, men hvis man står i en vanskelig situasjon i livet,...