OVERGANGSALDER

Skrevet av Akupunktør MAF, Jeanette Johannessen


Plager og symptomer i overgangsalder

Overgangsalderen, er en av kvinnens naturlige livsfaser og begynner vanligvis i alderen 45-50 år (noen har tidlig overgangsalder, allerede i slutten av 30-årene). Menopausen er definert som dagen for siste menstruasjon og slutten på perioden av livet hvor en kvinne er fruktbar.

Hva er typiske symptomer på plager i overgangsalderen?

I overgangsalderen synker østrogenproduksjonen og dette har vist seg å gi symptomer og plager som økt svetteproduksjon, hetetokter, tørre slimhinner og hjertebank hos mange kvinner. Andre symptomer i overgangsalder er endret blødningsmønster, humørforandringer, tretthet, uopplagthet, irritasjon og aggresjon, nedsatt hukommelse og konsentrasjon, følelse av hevelse og stivhet i fingrene, nedsatt seksuell lyst og smerte ved samleie.

Symptomene opptrer svært individuelt. Omtrent en tredel av kvinnene har ingen plager, en tredel har lette plager, og en tredel er sterkt plaget. For mange er det så ille at det går utover livskvalitet og arbeidsevne.

På grunn av frykten for alvorlige bivirkninger ved langtidsbruk av kunstige hormoner er det mange som ønsker å prøve noe annet som kan hjelpe først.

Akupunktur og plager i overgangsalder

Akupunktur kan være et godt alternativ i forsøk på å redusere plagene i forbindelse med overgangsalder. Akupunktur kan benyttes som et supplement eller som et alternativ til hormonbehandling.

Ønsker du å bestille time?