Hverdagen er tilbake. Ikke glem å ta en pause.

24.08.2021

Ferien er over for de fleste av oss, skolen har startet og hverdagen er tilbake. Etter et ganske så uvanlig og vanskelig år for mange er det fint å se at det åpnes opp for at vi kan se og treffe kolleger og venner i litt større sammenhenger enn tidligere. Vi krysser fingre for at det varer. 

I tiden med restriksjoner har det vært store kontraster i forhold til hvordan folk har taklet hjemmetilværelsen. Noen har vært hjemme alene mesteparten av tiden og følt sterkt på ensomhet, mens andre har følt seg overveldet og slitne, og drømmer om egentid. Med andre ord, det har for mange vært vanskelig å finne en balanse mellom for mye, og for lite aktivitet og stimuli. 

Nå ser det ut til at det åpnes opp for litt mindre hjemmekontor og hjemmeskole, og mange er glade for det, men hvordan kan vi unngå det gamle presset og stresset når hverdagen vender tilbake? Svaret er nok ikke helt enkelt siden omstendighetene for hver enkelt av oss er forskjellig, men èn enkelt ting kan vi alle gjøre; Ta en pause. Hver dag. 

Pausen trenger ikke være lang, den trenger bare å være 10 minutter eller gjerne litt mer. Bare bruk tiden til å gjøre ingenting, puste dypt inn - og pust ut, og gjerne i et stille rom (eller ute i naturen). 

Gjennom lange, dype pust aktiverer vi den delen av nervesystemet som roer oss ned (parasympatiske nervesystemet) og kroppen får beskjed om at den skal slutte å produsere stresshormoner. 

Så sett av 10 minutter hver dag. Om det er i lunsjen, middagstid eller kveldstid velger du selv :)

#pustinnpustut #taenpause

 Velkommen til #EnGladAkupunktør