Nå er det jul igjen!

22.12.2022

Ja, da er det jammen jul igjen og i år har jeg klart å ta det litt rolig i førjulstiden. Kunsten var å gjøre bittelitt hver dag, kose meg underveis og ta litt pauser. Som sikkert mange av dere har lagt merke til minner jeg dere stadig på å ta pause. Det er skikkelig gøy å høre at denne påminnelsen virker og at flere faktisk tar en pustepause etter at de har sett påminnelsene jeg legger ut på Facebook og Instagram

Vi trenger alle å minnes på å ta pauser. Ja, for dette livet mange av oss lever nå er som en evig runddans med skjermbruk, tilgjengelighet 24/7, stress, uro, følelsen av å ikke være bra nok, dårlig samvittighet osv. Veldig mye "PÅ" og veldig lite "AV".

Pauser er viktig for helsa vår

Visste du at dersom vi ikke tar pauser, faller konsentrasjonen, kreativiteten og produktiviteten, og man får faktisk gjort mindre? Og dersom vi stadig bare er "PÅ" og stresser og vi ikke får hvilt nok ("AV" - søvn, avslapping mentalt og fysisk, dyp pust), kan vi havne inn i det som kalles for kronisk stress, noe som resulterer at det blir vanskelig å klare å slappe av. Vi blir rastløse, og kan slite med å få sove på tross av at vi faktisk egentlig trenger hvile. 

Når stress vedvarer over lang tid, kan vi risikere at immunforsvaret kommer i ulage som begynner å kjempe mot kroppens vev og celler, noe som resulterer i flere forskjellige sykdommer og plager.

Så kjære deg, ta en pause i julen. Hver dag. Uten skjerm og duppeditter og bare pust dypt inn og ut. Ta pausen så lenge du kjenner det er nok, men 10-20 minutter er helt supert! DET klarer du! Og synes du det er vanskelig kan du her få noen tips for å stresse ned og finne litt ro.  Jeg har også skrevet en artikkel om stress som du kan lese her om du vil :)

Riktig GOD JUL og GODT nytt år!

Vi ses på nyåret!

God Jul fra #EnGladAkupunktør
God Jul fra #EnGladAkupunktør