KLASSISK MASSASJE

Klassisk massasje er utformet for å stimulere blodsirkulasjonen, styrke musklene og etablere en bedre balanse mellom muskler og skjelett. Massasje kan benyttes ved muskelspenninger, treningsverk, hevelser, "muskelknuter", ved tilstander som nakkekink, hodepine, smerter mellom/rundt skulderbladene og lumbago (smerter i korsrygg) for å nevne noe. En rekke kroniske smerter/plager som kan massasje kan lindre er f.eks. musearm/tennisalbue, migrene, isjias og benhinnebetennelse. Massøren vil legge vekt på å finne årsaken til problemene, og gi veiledning for å kunne forebygge disse problemene i fremtiden.

Massasje kan også gis som en generell avslappende, oppmykende og balanserende behandling.

Det er ingen aldersbegrensning for å motta massasje, -berøring kjennes godt- i alle aldre.

Under massasje frigjøres kroppens eget velvære-hormon Oxitocin, som gjør at du føler deg bra både fysisk og psykisk etter en behandling. I tillegg stimuleres blodsirkulasjonen, pusten slipper til, og utskillelsen av slaggstoffer fremmes- og bidrar til at kroppen "avgiftes". Segmentmassasje-som stimulerer nervesystemet og triggerpunktbehandling/pressur, samt Mariannes kunnskap fra yoga, pust og tøyninger, kan inngå som en del av behandlingen.

Historien om massasje

Massasjen har gamle aner i mange kulturer og rundt omkring i verden finnes det hundrevis av ulike metoder. Flere nye system har sin bakgrunn i den svenske klassiske massasjen (som massøren har studert ved Axelsons), som ble utarbeidet av Per Henrik Ling tidlig på 1800-tallet.

Like lenge som massasje har blitt praktisert, har man visst at massasje har en mengde legende effekter. Det som tidligere i stor grad var kunnskap basert på erfaring, har i stadig større utstrekning kunnet dokumenteres med forskningsresultater. Vi som utøver yrket, har lenge visst at massasje er både behagelig og velgjørende. I dag viser forskere først og fremst til positive effekter på hormonbalanse og nervesystem.

Berøring er like viktig som mat og søvn for barns utvikling, men også for oss som er voksne, er berøring en svært viktig bestanddel i et fullverdig liv. Gjennom massasje/berøring skapes også kontakt og nærhet som utgjør forskjellen mellom en god eller dårlig selvfølelse, det å føle seg verdifull eller lite verdt som menneske.

Etter behandlingen

Etter en behandling anbefales det å drikke rikelig med vann, for å fortsette den prosessen som er satt i gang med utskillelse av slaggstoffer. Det anbefales også å ta tid til hvile og restitusjon etterpå for å få best mulig utbytte av behandlingen. Opplevelse av stølhet og stivhet i muskulaturen er vanlig etter en behandling, på samme måte som etter en treningsøkt, er ikke farlig, -og vil gå over etter et par dager. Følg gjerne opp selv med forsiktige tøyninger, avspenning, varme bad og nok hvile.

Hva skal jeg ta med?

Du trenger ikke å ta med noe spesielt, kom som du er! Kontanter er heller ikke nødvendig å medbringe, da massøren sender faktura pr. mail.